Auteur

Kleuters ervaren de scheiding van hun ouders veelal als een persoonlijke afwijzing en leggen de schuld bij zichzelf.
Kinderen die iets ouder zijn, maken zich vaak zorgen over hun ouders en kunnen erop gericht zijn om hen tevreden te stellen.
Zij passen zich vervolgens sterk aan.
Met alle gevolgen van dien … 

Fibonacci-Curl-Icons_Donker Groen 4 Mijn boek is er!

Voor deze kinderen én hun ouders schreef ik: ‘Hé Fant, slurf eens wat in mijn oor!’.
Het is een rijk geïllustreerd boek voor en over jonge kinderen en hun gezinnen die te maken hebben met een scheiding. Ook binnen het onderwijs, hulpverlening en mediationpraktijk maakt men gebruik van dit boek.

Het geeft een gevoelig inkijkje in het leven van Bob die niet kan wennen aan de scheiding van zijn ouders. Gelukkig staat zijn trouwe knuffelolifant Fant aan zijn zijde om bekrachtiging in het oor van Bob te slurven als hij dat broodnodig heeft.
Over dit boek schreef men: “Met veel taalgevoel neemt Monique Zegveld de lezer mee in de zoektocht van Bob naar liefde, erkenning en eenheid.
Monique brengt een intrapsychisch proces in begrijpelijke (kinder-)taal aan de oppervlakte waarmee een schaamtevol onderwerp bespreekbaar wordt.
Dat doet ze in mooie, korte enkelvoudige zinnen waarmee het boek ook geschikt is voor geoefende lezers uit groep 3.”

Het heeft grote meerwaarde het boek samen met Fant te bestellen. Deze ‘Fant-pop’ biedt zowel het kind als de ouders, de coach, therapeut … de mogelijkheid (inter-)actief met het boek aan de slag te gaan door eerlijke, mooie en helpende boodschappen in het oor ‘te slurven’.
Dit boek wordt aanbevolen door Marsha Pinedo (kindertherapeut en oprichter Villa Pinedo), Kindbehartiger, KIES voor het kind en POPtalk

 

Ghostwriter

Je weet precies wat je wilt vertellen in je speech, je blog, column of in je boek. Tijdgebrek, het hebben van dyslexie of worstelen met tekst; er zijn allerlei redenen om een schaduwschrijver (ghostwriter) jouw verhaal op te laten tekenen.

Tekstschrijver

Een goede tekst verheldert, vrolijkt, komt binnen, schuurt, informeert…
Het geeft de juiste woorden aan jouw boodschap, giet jouw verhaal in een lekkere jas, passend bij jou én degene voor wie het bestemd is.

Mensen en organisaties die verschil maken, die gedreven zijn om de wereld mooier te maken en het daarin vaak vanzelfsprekend vinden dat beetje extra te geven, raken mij. Van en over deze sociaal maatschappelijke impactmakers mogen wij als samenleving meer weten, horen en zien.
Ik geef graag woorden aan jouw verhaal. Vertel! Ik luister graag naar je.

Monique-Zegveld-pagina-verticaal-auteur-3